La Talaia
Gironella

En uns camps a uns 200 metres al nord de la masia de La Talaia.

XII?
    No hi gaires notícies del jaciment.
    Sara Simon Vilardaga

El jaciment anomenat La Talaia es situa en uns camps a uns 200 metres al nord de la masia de La Talaia. La informació recollida referent a aquest jaciment és de fonts orals, recopilades per part de l'historiador Josep Camprubí. Les dades indiquen que en Ramon Sabater, veí de Gironella, realitzant treballs agrícoles al camp amb el seu ruc se li va enfonsar una pota, consta que en el lloc hi havia quatre sepultures de lloses, sense aixovar i orientades oest-est. D'altra banda, un veí de la masia de La Talaia informava que les sepultures eren sis o set.

La troballa del jaciment va ser atzarosa.
    No encaixen les coordenades que aporta la fitxa de l'IPA amb la descripció de l'indret que aporta.

Segons les informacions recollides a l'Inventari del Patrimoni Cultural Català el jaciment podria ser d'època medieval. La denominació del jaciment és per la proximitat amb la masia de La Talaia.