La Sala
Sant Julià de Cerdanyola

La Sala, nucli urbà
    Es troba al final del carrer de l'Hostal

María del Agua Cortés Elía. OPC

La Sala és una casa que al llarg del temps s'ha reformat i ampliat. De planta baixa, dos pisos i golfes sota teulada a doble vessant amb carener perpendicular a la façana principal que s'obre a ponent. Una tanca envolta el perímetre de la casa. Al costat hi ha la pallissa, de planta baixa i pis, amb una façana oberta on s'acumulava la palla i l'herba pels animals. La casa conserva una porta adovellada de pedra que és un dels elements visibles més antics.

Aquesta casa la trobem documentada el 1722, quan el poble passà del domini de Sant Llorenç als hospitalers, ja que en els seus censos hi consten 12 masos durant algun temps, entre ells la Sala. No es conserva més informació d'aquesta casa, tot i que el topònim fa referència a una casa que seria important dins el terme.