Escola l'Albiol
Sant Julià de Cerdanyola

Nucli urbà, Sant Julià de Cerdanyola
    A prop laça de l'Església

Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola
    María del Agua Cortés Elía. OPC

L'edifici de l'Escola es troba al centre del nucli urbà. De planta baixa, un pis i golfes sota teula a doble vessant, amb carener paral·lel a la façana principal que s'obre a migdia, al pati de l'escola. És un edifici de paredat de pedra que es va habilitar per fer funcions d'escola.

En una visita feta per l'inspector d'ensenyament Remigio M. Moles el 1878, va recomanar millorar es locals de la rectoria que es destinaven al poble per escola, on els nenes i les nenes estaven separats. El 1879 es decideix fer un nou edifici per destinar a escola i també fer reunions de l'ajuntament. Finalment es va instal·lar a un edifici que s'havia construït el 1878 i que estava destinat a fàbrica de fil, que més tard també va ser seu de l' ajuntament. En aquell moment eren mestres Maria Monegal i Francesc Pla. Actualment el CEIP l'Albiol forma part de la ZER alt Berguedà i té 24 alumnes. Fa uns anys va estar a punt de desaparèixer per la manca d'alumnes.