El Vilà
Sant Julià de Cerdanyola

El Vilà, la Guingueta

María del Agua Cortés Elía. OPC

Tot i que la casa el Vilà és una de les antigues del poble, les diferents reformes que s'han fet al llarg del temps no han permès conservar elements antics. La casa es troba al barri de la Guingueta.

Aquesta casa la trobem documentada el 1722, quan el poble passà del domini de Sant Llorenç als hospitalers, ja que en els seus censos hi consten 12 masos durant algun temps, entre ells el Vilar (el Vilà). No es conserva més informació d'aquesta casa, tot i que el topònim fa referència a una casa que seria important dins el terme. Es conserva una imatge de principis del segle XX on es pot observar que l'antiga casa tenia el carener de la teulada orientat en direcció contrària a l'actualitat.