La Sala
L'Esquirol

Sant Martí Sescorts
    Pel camí de Jovateny, que surt de la carretera de Manlleu BP-522.

La teulada presenta varies teules en mal estat.
    Catàleg de béns a protegir POUM 2007, M36. Bé d'interès local.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta, pis i golfes. La coberta és de teula àrab, a dues vessants, i el carener paral·lel a la façana, que es troba orientada a migdia.
    Està assentada parcialment al desnivell natural del terreny.
    Presenta una lliça al voltant de la qual es distribueixen, pel sector oest, un cobert i pel sector est, un habitatge adossat a la masia original.
    Les obertures són de distribució asimètrica, emmarcades amb pedra de gres treballada.
    La façana principal presenta un cos de porxos amb dos pilars centrals, a la planta baixa hi ha un portal rectangular amb una data inscrita, actualment il·legible, i dues finestres laterals amb forjat a les corts; al primer pis, al porxo, hi ha una barana de fusta i un portal datat; i a les golfes, dues finestretes.
    A la façana oest hi ha un portal rectangular, amb llinda de roure, cinc finestres al primer pis i, a les golfes, una finestra i un balcó. A la façana nord s'obren diverses obertures, dues de les quals datades amb els anys "1762" i "1792".
    Les mides aproximades de l'edifici són 20 m de llargada per 11 m d'amplada. Els murs són de pedra lligada amb morter de calç i tàpia, arrebossats.