La Roqueta
Olivella

La Roqueta
    Al capdamunt del fondo de la Roqueta

XVI
    Xavier Esteve i Gràcia

La Roqueta se situa al capdamunt del fondo que rep el nom d'aquesta masia. La casa, totalment reformada, està protegida d'un baluard, té teulada a dues vessants, la façana encarada a migdia. Sota el porxo hi figura la data 1808.
    Segons algunes fonts en aquest edifici hi havia hagut dos rellotges de sol, però segons el seu propietari actual, hauria desaparegut fruit de reformes arquitectòniques anteriors.

No s'ha pogut accedir a la masia ja que la propietat no ho ha autoritzat.

El primer esment documental de la masia data de l'any 1588. Antigament disposava de dos rellotges de sol. El segle passat tenien un forn de calç en activitat. Va ser rehabilitada a finals del segle XX.

Pla especial del catàleg de masies, cases rurals i altres construccions del terme d'Olivella. Text refós. 2016. Olivella: Ajuntament d'Olivella.