Can Macià
Olivella

Can Macià
    Al camí dels Trullols i la Carretera, damunt del Torrent de l'Angeló

Enrunat.
    Xavier Esteve i Gràcia

Can Macià s'emplaça a ponent del sector urbà de la urbanització 'Las Colinas', al camí dels Trullols i la Carretera, damunt del torrent de l'Angeló. Es tracta d'una gran masia actualment enrunada que comptava amb diversos cossos. El principal tindria planta baixa i pis. De l'antiga edificació se'n conserven algunes parets, tant de maçoneria lligada amb fang com de tàpia, que permeten entreveure'n la seva distribució. Entre altres estructures, es conserven les restes d'un forn de pa i sengles annexes, a la cara nord, amb cups revestits de cairons al seu interior.

També és conegut com la Casa Nova.

Antigament, i des de l'any 1718 fins més enllà de 1790 era coneguda com 'la Casa Nova'. El 1830 era coneguda ja com a Casa Macià. Va ser habitada fins mitjan segle XX. Als anys setanta del segle XX encara conservava les parets, el pati amb dos arcs, el pou (situat davant de la masia) i la cisterna. L'any 1996, a més dels corrals s'hi va descobrir el forn.