La Resclosa
Olivella

La Fassina
    Al fondo de Jafre, a uns 50 metres al sud-oest de la Fassina.

La resclosa es troba en bon estat, si bé reblerta de sediment.
    Xavier Esteve i Gràcia

La Resclosa s'emplaça al fondo de Jafre, a uns 50 metres al sud-oest de la Fassina, al llit del curs fluvial que hi baixa intermitentment. Consisteix en una estructura d'uns 8 metres d'amplada, i uns 0,8 metres d'amplada, de planta corba per resistir la pressió de l'aigua. Aquesta estructura està fabricada mitjançant maçoneria, amb grans blocs de pedra revestits de morter. Se n'observa una alçada aproximada d'un metre d'alçada.

La Resclosa, amb tota probabilitat, era utilitzada per la Fassina. Es desconeix si s'emprava per disposar d'una reserva d'aigua o si, a banda també podia derivar-se l'aigua cap a cotes més baixes per altres usos.