La Rectoria
Taradell

Pl. de la Rectoria

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Bisbat de Vic, C/ Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La Rectoria és una casa construïda principi del segle XX. És un edifici aïllat de planta quadrangular. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a quatre vessants. El frontis es composa simètricament segons tres eixos d'obertures ceràmiques, amb el portal d'arc carpanell al centre i la resta de portals i finestres d'arc pla. Els finestrals del pis tenen sortida a sengles balcons de baranes forjades. A les golfes les obertures són de petites dimensions. En un extrem de la façana, a nivell del primer pis, hi ha un pontet perpendicular al carrer que comunica la rectoria amb l'església parroquial. A les façanes laterals les obertures també són d'arc pla ceràmic i es distribueixen formant eixos. A la façana lateral de tramuntana hi ha un portal amb una pedra de sarcòfag a sobre. A la façana lateral de migdia hi ha una lliça adossada al mur que incorpora una llinda procendent d'una altra construcció on hi ha inscrit l'any "1772". En aquesta mateixa façana, a nivell de les golfes, hi ha una galeria horitzontal amb sis pòrtics d'arc carlanell ceràmic. El tractament dels murs és la pedra vista, sobre els que ressalten les obertures i les cornises dels forjats de ceràmica. El ràfec està acabat amb cabirons.