Can Costa i Font
Taradell

Ctra. De Balenyà

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Ajuntament de Taradell. C. de la Vila, 45. 08552 Taradell
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Costa i Font és un edifici industrial construït a mitjans del segle XX. Està format per dues naus longitudinals de les quals una és més llarga que l'altra, cobertes a dues vessants. Els murs estan fets amb formigó, acabats amb una seqüència de rectangles motllurats, arrebossats imitant carreus i amb el sòcol de pedra. L'espai interior està renovat i en destaquen els arcs diafragmàtics de formigó que sostenen la coberta.

Anteriorment en aquest indret hi havia la fàbrica de Frederic Puigmartí,que va funcionar entre els anys 1929 i 1935. Durant la Guerra Civil va ser taller del camp d'aviació del Pla de Balenyà. L'any 1941 la va comprar l'industrial barceloní Bonaventura Costa i Font, que va una nova fàbrica tèxtil, començant la seva activitat 1946. El 1982 va canviar de mans a la societat Teixits Taradell, S.L., que va tenir activitat fins l'any 1991. L'any 1995 la va adquirir l'Ajuntament de Taradell i la va rehabilitar per convertir-la en el Centre Cultural Can Costa i Font, inaugurat el 26 d'agost de l'any 1999.