La Pilona
Malgrat de Mar

A 100 metres mar endins

Es troba deteriorada.
    Dominio Público Marítimo Terrestre
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Estructura situada a la costa de Malgrat, a uns 400 metres de la platja. És de planta rectangular i és feta de formigó, parcialment revestida amb pedra. A la superfície presenta les quatre bases de maó i formigó on anava fixada l'estructura de formigó que la configurava , avui totalment desapareguda.

La pilona és el darrer vestigi d'un sistema de transport del ferro de les mines de Can Palomeres i Can Gelat cap als vaixells acorats a la costa. Es tractava de l'estació de càrrega del mineral i estava formada per tres torres amb unes vagonetes fixes a un cable, de les quals se'n va conservar de forma simbòlica la darrera.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Malgrat de Mar (Maresme). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.