La Noguera Baixa
Sant Quintí de Mediona

Emplaçament
    Camí que surt de la cra. C.244, a l'alçada de la Passada (Km. 21,5), en direcció est. Aprox. a un Km

41.46052
    1.68381
    390079
    4590717
    08236 - 4
    XVII-XIX
    En procés de ruïna
    Paperera Riudebitlles
    Jordi Piñero

Masia amb dependències annexes, en procés de ruïna. El cos residencial és de planta rectangular amb un cos adossat al costat de llevant; té planta baixa més un pis i golfes. El portal d'entrada és a la façana est. A la façana de migdia té una galeria amb arcades sobre pilars. Es tracta d'una construcció austera, feta amb pedra i tàpia, sense cap element destacat, però que conserva força bé la tipologia original. Té un cos adossat al costat que corresponia al celler, amb tres tines i restes de les bótes.

El gros de la masia deu ser obra dels segles XVII-XVIII, amb poques ampliacions al segle XIX. La masia va ser habitada fins els anys 1950/60. Cap als anys 90 va ser destrossada per buscadors d'antiguitats, que hi van calar foc.