La Noguera Alta
Sant Quintí de Mediona

Emplaçament
    Camí que surt de la cra. C.244, a l'alçada de la Passada (Km. 21,5), en direcció est. Aprox a 1,5 Km

41.46028
    1.68695
    390341
    4590687
    08236 - 5
    En procés de ruïna
    Jordi Piñero

Casa de pagès de dimensions mitjanes, situada a la falda d'un turó. Consta d'un cos residencial de planta rectangular, amb soterrani, planta baixa i golfes; coberta a dues vessants. Les parets són de maçoneria (amb còdols) a la part baixa, i de tàpia (amb filades de maó intercalades) a la part alta. Té un portal adovellat a la façana lateral. A la part posterior té una tina adossada.

Conserva restes d'una premsa

A l'entorn de la casa s'hi ha localitzat restes d'època romana, possiblement relacionats amb una vil·la situada a uns 150 metres, ja en terme de Sant Pere de Riudebitlles. La construcció actual és una casa de pagès modesta, tal vegada sorgida al final del segle XVIII.