La Masuca
Carme

  Anoia
  La Masuca
  Emplaçament
  Al camí que surt del nord de la població de Carme en direcció a Cal Ros.

  Coordenades:

  41.53439
  1.62593
  385376
  4598994
  Número de fitxa
  08048 - 27
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Any
  1887
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  08047A00200052
  Autoria de la fitxa
  Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

  La Masuca és una casa de pagès ubicada a mitja vessant d'un petit altiplà on antigament es localitzà una important necròpolis tardoantiga/altmedieval. La casa està formada per diversos cossos, a diferents nivells, conformant un conjunt aterrassat. Tots els cossos presenten similars característiques constructives: obertures consistents en finestres i finestrons petits i estrets, cobertes de teula aràbiga a una i dues vessants, i un arrebossat general de morter, sense pigmentació, que li confereix un aspecte molt auster.
  A la cuina de la casa es conserva un forn de pa amb la boca de pedra, amb i la inscripció "1887 PM" al bloc de pedra que fa de base de la boca. Així mateix, al pati de la masia es conserva un sarcòfag monolític amb tapa localitzat a la propera necròpolis de la Vinya del Notari. La casa guarda també un cup de vi en desús i en molt mal estat.

  Segons comunicació oral del Sr. Antoni Sonet, propietari actual, la casa es remuntaria, com a mínim, a tres generacions (el Sr. Sonet ens parla del seu avi com a propietari més antic conegut).