La Masuca
Carme

La Masuca
    Al camí que surt del nord de la població de Carme en direcció a Cal Ros.

Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

La Masuca és una casa de pagès ubicada a mitja vessant d'un petit altiplà on antigament es localitzà una important necròpolis tardoantiga/altmedieval. La casa està formada per diversos cossos, a diferents nivells, conformant un conjunt aterrassat. Tots els cossos presenten similars característiques constructives: obertures consistents en finestres i finestrons petits i estrets, cobertes de teula aràbiga a una i dues vessants, i un arrebossat general de morter, sense pigmentació, que li confereix un aspecte molt auster.
    A la cuina de la casa es conserva un forn de pa amb la boca de pedra, amb i la inscripció "1887 PM" al bloc de pedra que fa de base de la boca. Així mateix, al pati de la masia es conserva un sarcòfag monolític amb tapa localitzat a la propera necròpolis de la Vinya del Notari. La casa guarda també un cup de vi en desús i en molt mal estat.

Segons comunicació oral del Sr. Antoni Sonet, propietari actual, la casa es remuntaria, com a mínim, a tres generacions (el Sr. Sonet ens parla del seu avi com a propietari més antic conegut).