La Masia Moià

Moianès
Casc Urbà - c. de les Joies, 35
Al costat de l'actual Ajuntament.

Coordenades:

41.813
2.0968
424980
4629408
08138-124
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
XVIII
1748
Regular
El nom de " l'hostal La Masia" que està pintat a la façana sud està desapareixent. L'edifici té problemes estructurals en el segon pis.
Inexistent
Fàcil
Sense ús
Pública
Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
Cristina Casinos

Edifici de planta rectangular amb tres pisos més golfes amb terrassa amb teulada a dues vessants amb ràfec de dues filades mixtes (teula, rajola).
La porta d'accés a l'edifici amb motllura perimetral està orientada al nord i a la llinda hi ha inscrita la data: "1748" dins d'un marc amb motius vegetals.
La façana sud conserva dos balcons adovellats al segon pis i per sobre encara es pot llegir : "FONDA, LA MASIA ". L'interior va ser reformat, tot i que conserva l'embigat del segon pis i dos arcs de mig punt de maó, per adequar-lo al servei de fonda i restaurant que és l'últim ús que se li va donar fins fa uns anys. A partir de llavors roman tancat.

Originàriament era propietat de la família de gravadors i impressors Abadal. A principis del segle XX s'anomenava cal Ganso i tenien botiga i feien de fonda.
El nom de La Masia se li va posar el 1946, quan es va obrir com a fonda i restaurant per l'empresa Inmobiliaria y Hoteles de Moyá, que estava edificant el Gran Hotel.