La llonganissa del vistaire
Castellfollit de Riubregós

A tot el poble

Costumari
    Aquest costum s'ha perdut.
    Xavier Bermúdez López

Costum relacionat amb el protocol amb el que tradicionalment es festejava al poble. Quan una parella de solters tenia el vist-i-plau dels pares d'ambdós, el noi (el vistaire) aconseguia permís per visitar la noia a casa dels seus pares els diumenges a la tarda. Mentre parlaven, era costum oferir al noi vi i llonganissa. La llonganissa en qüestió, coneguda com a llonganissa del vistaire, tenia la particularitat que era molt llarga i prima, el que afavoria (junt a l'habilitat del noi per anar-ne tallant talls ben prims) que la conversa s'allargués el màxim possible.

FARELL, Joan (1994a). Castellfollit de Riubregós. Vol I. Resum històric. Folklore. Llegendes. Tradicions. Fundació Salvador Vives Casajuana.