La Llambarda vella
Torrelles de Foix

BP-2121, al primer encreuament passat el km 20m, al nord
    Barri de la Llambarda, molt a prop de la carretera

No
    Ainhoa Pancorbo Picó

Edifici de planta rectangular, d'uns 30 m de llarg i uns 14 d'amplada, orientat de nord-oest a sud-est amb la façana principal a migdia, de planta baixa, pis i golfes, amb coberta de teula àrab a doble vessant i carener paral·lel a la façana principal. Aquesta darrera presenta tres eixos d'obertures. La porta principal, a l'eix central, presenta un arc rebaixat, mentre que la resta d'obertures de la planta baixa i primera són d'alçat rectangular. A les golfes, les obertures són de petites dimensions, disposades a parells en els eixos laterals i en nombre de tres en el central. Totes elles es troben acabades amb un arc d'alçat triangular. En l'eix central, entre el balcó de la planta primera i les obertures de les golfes s'observa un rellotge de sol pintat, de tipus circular.

Casa que dóna nom a una entitat de població històrica del municipi de Torreles de Foix, motiu pel qual ha estat fitxada. Es pot relacionar amb el conjunt de la Pineda en la seva fase del segle XVIII, ja que les façanes presenten característiques molt similars.