La Guixera
Mediona

L'edifici es troba parcialment abandanat i cobert de vegetació.
    Legal i física
    Fitxa ARQ36 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Masia de notables dimensions de planta rectangular delimitada per un mur perimetral de maçoneria on trobem la porta d’accés al recinte. Aquesta està feta amb pedra arenosa carejada formant un arc de mig punt.  A la dovella hi ha inscrita la data 18_0, el grau d’erosió dificulta la seva correcta lectura.

L’edificació principal està formada per planta baixa pis i golfes amb coberta a doble vessant i carener paral·lel a la façana. A la façana lateral est té adossat un cos de planta baixa i pis. La major part de les finestres són rectangulars, d’obra i segueixen certa simetria, malgrat cap d’elles conserva cap tipus de tancament. El ràfec està acabat amb cabirons i bona part de les parets encara conserven l’arrebossat original. Fora del recinte hi ha un cobert agrícola

Edificació del segle XVIII vinculada segurament al creixement de l’activitat agrícola del municipi entre finals d’aquesta centúria i el segle XIX. Tampoc cal oblidar sembla que la masia agafa el nom de la guixera que hi havia a prop, ja que la zona propera geològicament és rica amb quest mineral.