Les Alzinetes
Mediona

Al nord est el nucli de Sant Joan, al Km 14 de la C-244.
    Entre les urbanitzacions de la Font del Bosc i Sant Elies, a ponent de la carretera.

Fitxa ARQ039 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Masia de planta rectangular que consta de planta baixa i pis, amb coberta a doble vessant i carener perpendicular a la façana. El cos primigeni era de planta quadrangular, al que s’afegí un nou cos a ponent, aquesta reforma  és el que provoca que l’edifici tingui unes vessants tant llargues. És una construcció de maçoneria tot i que bona part de les parets encara conserven l’arrebossat de morter de calç. En alguna de les cantonades s’observen blocs de pedra treballada definint les cantoneres. A la façana lateral també hi ha un contrafort.

Totes les obertures són d’obra, rectangulars, a excepció d’una definida per arc rebaixat, situada a la façana lateral, a l’alçada de la planta baixa.

La porta d’entrada correspon a un portal d’arc de mig punt adovellat de pedra carejada. Al cos annex de ponent també hi ha una porta amb arc de mig punt.

Situada a la part més alta d’un marge, té al voltant de la construcció pincipal, a ponent, altres construccions que en el seu dia estarien dedicades a activitats agricoles. Actualment la finca està envoltada de vinyes  propietat de Juvé i Camps.

També conegut com Mas Costeges.

Possiblement correspon a una edificació bastida entorn el segles XVII-XVIII, però amb les reformes principals fetes durant el segle XIX coincidint segurament amb l’augment de població del municipi. Aquest va estar estretament vinculat a l’augment de la producció vitivinícola fruit de l’exportació d’alcohol a Holanda i Amèrica.