La Garsa
Puig-reig

Cal Vidal
    Pista de servei de la ctra. C-16, passat el km 78,5, camí en direcció nord-oest, a uns 100 m.

Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Casa de pagès de dimensions mitjanes i de planta rectangular. El cos originari, probablement del segle XVIII, és molt homogeni i consta de planta baixa més un pis. Els murs són de maçoneria però amb algun tram de parament amb filades força regulars. La coberta és a dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migdia, en la qual destaca un portal adovellat. Les finestres són fetes amb brancals i llindes. Algunes tenen l'ampit treballat i d'altres són emmarcades amb maó. L'edifici ha estat ampliat per la part posterior i, en un dels angles, té adossat un pou cilíndric. Al costat de ponent de la casa hi ha una interessant construcció semi-soterrada de parets baixes i amb dues portes d'accés

Tancaments precaris i interior en mal estat.

Masoveria de la Casa Gran de Cal Riera és una construcció bastida al s. XVIII en els anys de prosperitat agrícola i de máxima expansió dels correus cerealistics i de la vinya. Arran de la construcció de la colònia Vidal, la masovieria de la Granja va complementar els seus ingressos amb l'engreix de vaques de llet, producte que es veinia als habitants de la colònia Vidal de manera directe o a partir de la botiga de la colònia.