La Festa de la Verema

Sense data
    Laia Massansalvador Soler

Com en d'altres pobles amb tradició vinícola, Sitges celebra la Festa de la Verema a mitjans de setembre. Durant els dies que dura s'organitzen diferents actes per celebrar la fi del cicle del raïm, que ara passarà a ser vi. El programa comença amb l'elecció de la pubilla de l'any i la celebració d'un ball popular, continua amb la Mostra Gastronòmica de la Verema, el Concurs de Trepitjadors de Raïm i, com a peculiaritat, s'inaugura la Font del Vi.

Any rere any la Festa de la Verema ha anat adquirint un caràcter més turístic, i actualment són les Bodegues Torres les encarregades d'organitzar la celebració.

VILÀ SOLER, J. (1998) "Diversòrum sitgetà entrellat de costums, fets i dites populars". Quaderns de Sitges. Ajuntament de Sitges.