La Falconera

Al cim de la Falconera

Edats dels Metalls
    Sense data
    Gran part de la muntanya va ser destruïda per una pedrera, afectant també al jaciment.
    BCIL. Catàleg del P.C.C. (24.7.1991,DOGC 1473)
    Sara Simon Vilardaga

Al cim de la muntanya de la Falconera es van recollir, superficialment, uns vint fragments amorfs de ceràmica feta a mà corresponents al període del bronze. Únicament es conserva una estreta franja, d'uns 50 metres d'amplada, de la muntanya de la Falconera, la resta va ser destruïda per l'acció d'una pedrera. En l'espai conservat no són visibles restes d'estructures; cap la possibilitat que el jaciment estigui totalment destruït.

La Falconera és coneguda en el món de l'espeleologia per l'existència a la muntanya d'un pou o galeria vertical artificial que va ser construït amb la idea d'extreure aigua dolça d'una font subterrània existent a l'indret, actualment contaminada. No es va arribar a posar en funcionament.

No s'ha realitzat cap intervenció arqueològica a l'indret. Els materials recollits en superfície estan dipositats a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

MIRET, J. FONTS, C. (1984) Fitxa 16/397 de la Carta Arqueològica (CCAA). Revisió de 2002.
    MIRET, J.(1993) "Jaciments prehistòrics a l'aire lliure del massís del Garraf" a Olerdulae. Vilafranca del Penedès.