La Corbera
Tavertet

Terrers de la Corbera
    A tocar de la carretera BV-5207, poc abans del km 7.

Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa i un pis. La coberta és de teula àrab, a dues vessants i el carener perpendicular a la façana, que es troba orientada a ponent. Els ràfecs són de llosa i teula.

Les obertures són majoritàriament rectangulars, de disposició irregular, amb carreus de pedra. A la façana principal hi ha un portal amb arc de descàrrega i llinda datada amb l’any “1791”.

Presenta un annex adossat a la façana principal i un altre més petit a la façana est.

Els murs són de maçoneria de pedra lligada amb morter.

Edifici inclòs al Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable de les NNSS 2003.

La Corbera es troba documentada al capbreu de Tavertet de l’any 1484. El seu nom, que és també llinatge, deriva de la paraula “corb” i significa lloc o niu de corbs (BORBONET,1999: 63).

AJUNTAMENT DE TAVERTET (2003) Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. Normes subsidiàries de planejament de Tavertet (text refós). Tavertet: Ajuntament de Tavertet.

BORBONET, A.; SANGLAS, J. (1999) Tavertet: el seu terme i els seus noms de lloc. Barcelona: Abadia de Montserrat, p.63.

GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (2010) Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Tavertet).

PARÉS i GANYET, Q. (2001) La Despoblació rural i les masies del Collsacabra (2ª edició). Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana, p. 317.