La Coma del Grau
Lluçà

Sector nord del terme municipal
    A 8400 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 6'800

Únicament es conserva part dels murs de càrrega.
    Jordi Compte i Marta Homs

La Coma del Grau està situada en un punt elevat al nord de la Casanova de la Tor i a l'extrem nord del terme municipal, prop del límit amb el terme d'Alpens. Es tracta d'una masia de reduïdes dimensions actualment en runes. Conserva els murs de càrrega de maçoneria de pedra i cantonades delimitades amb carreus treballats a una alçada màxima d'uns 4 metres, tot i que en la major part l'alçada és d'entre un i dos metres. Conserva parcialment algunes obertures, emmarcades amb pedra treballada. Interiorment, el recinte de la masia es troba cobert de runa i vegetació. Uns metres al sud-est hi ha una estructura d'obra vista que únicament conserva els pilars. El voltant de la masia es troba ocupat per nombroses feixes delimitades amb murs de pedra.

La Coma del Grau es troba documentada en el cadastre de les cases de Lluçà de l'any 1716.

Cadastro de las casas de Llussà terme de Llussanès (any 1716). Arxiu de la Corona d'Aragó.