Cal Rabadà
Lluçà

Sector nord-est del terme municipal
    A 650 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 4'750

Únicament es conserven part dels murs de càrrega.
    Jordi Compte i Marta Homs

Cal Rabadà està situada a pocs metres de la riera Gavarresa, al sud-oest de les runes del molí de la Casanova de la Vall i al nord de Canelles. Es tracta d'un edifici de reduïdes dimensions del que únicament es conserva part dels murs perimetrals bastits amb maçoneria de pedra amb cantonades delimitades amb carreus treballats i la bassa on s'acumulava l'aigua, ubicada en un nivell superior. Els murs, amb una alçada màxima conservada de poc més de dos metres, es troben malmesos en alguns punts i l'interior es troba cobert de vegetació. També es conserva un portal emmarcat amb pedra treballada amb la data de 1860 inscrita a la llinda, i una mola de molí parcialment enterrada i coberta de vegetació.

Cal Rabadà va ser bastida al segle XIX tal com ho testimonia la llinda datada l'any 1860 que encara es conserva dempeus. Probablement era una edificació relacionada amb el molí de la Casanova de la Vall i també utilitzava la força hidràulica.

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació. Lluçà. 2007.