La Caseta del Gili
Sant Julià de Vilatorta

La Caseta del Gili
    Pel camí que surt a ponent del PK 3,2 de la BV-5202 en direcció a Sala-d'heures.

Virgínia Cepero González

Masia de planta quadrada, que consta de planta baixa i pis. Es troba assentada a un talús pel costat est, fet pel qual la part nord és més baixa que la sud. La coberta és a dues vessants, amb el carener perpendicular a la façana.
    Els murs són de pedra i arrebossats. L'acabat de coberta és amb teula ceràmica aràbiga.
    A llevant hi ha una escala que dona accés al pis superior.
    La façana, orientada a ponent, presenta a la planta, tres portals rectangulars i dues finestres; al primer pis, s'hi obren dues finestres. A la part de migdia hi ha un porxo.
    El mur del nord és cec, a llevant hi ha quatre finestres i un portal de factura contemporània, i a migdia dos finestres i un portal a la planta baixa, i tres finestres al primer pis.

Tot i que és una masia inclosa a l'Inventari del patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya, no es troba present al Catàleg de masies del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Sant Julià de Vilatorta.
    Durant la visita, la propietat era tancada i només es va poder fotografiar la masia per la part posterior.

Aquesta antiga masoveria es troba registrada als fogatges de la parròquia i terme de Santa Maria de Vilalleons de l'any 1553.

- GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (1986). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Sant Julià de Vilatorta).