La Casanova Sant Quirze Safaja

Bosc Negre. Nord-est de Bertí

Enderrocat i cobert de vegetació
Núria Cabañas

La Casanova és un mas situat a l'extrem est de Sant Pere de Bertí, a la zona coneguda com el Bosc Negre. Es tracta d'un edifici de planta en "L" format per dos cossos annexos de planta baixa i primer pis. Al cos primigeni, a la façana de migjorn, és conserva part de l'antic forn de pa d'obra i, a la banda oposada s'annexa una petita barraca de pedra seca amb la coberta a una vessant amb bigues de fusta. El parament dels murs és diferent entre ambdós cossos. El cos principal està construït amb pedra irregular lligada amb argila de la zona amb les cantonades de pedra ben escairada. En el cas del segon cos annexa aquest està construït amb pedra irregular, fragments de material constructiu i argamassa.

Emplaçament: des de la Rovira seguir cap a Montmany. Seguir pel camí de l'esq. El següent a l'esq. Passat cal Romaní el primer a l'esq., el següent a l'esq.i el segon a l'esq.