La Casa Nova de l'Om
Taradell

Camí del Colomer

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La Casa Nova de l'Om és una masia del segle XIX que s'ha habilitat com a vivenda moderna. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal descentrat en el frontis d'arc escarser arrebossat. La resta d'obertures de la casa són d'arc pla arrebossat i es distribueixen de forma aleatòria. El tractament dels murs és arrebossat amb formigó i el ràfec està acabat amb cabirons de formigó. A les façanes laterals s'hi adossen cossos annexes d'un sol nivell d'alçat.

Masoveria del mas Om construïda probablement a finals del segle XIX. Segons un testimoni gràfic antic, originalment tenia una galeria horitzontal al pis amb tres pòrtics d'arc de mig punt.