Cal Noi Xic
Taradell

Camí de Cal Noi Xic

Presenta cert estat de deteriorament
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Cal Noi Xic és una masia del segle XVIII que fa ampliar-se amb un cos frontal vers el segle XIX. Al segle XX s'ha reformat notablement, amb la reconstrucció de bona part de la façana amb maó.
    És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants desiguals amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures de formigó, excepte a l'eix lateral, on una finestra és d'arc pla arrebossat i l'altra amb llinda de fusta i brancals ceràmics. A les façanes laterals i posterior hi ha poques obertures, la majoria d'arc pla arrebossat. A l'interior s'hi conserva part de la distribució antiga, amb la cuina, les escales de pedra i les estances, com també el graner de les golfes. També s'observa l'antic portal a l'entrada, amb llinda de fusta i brancals de pedra carejada. El tractament exterior dels murs és de restes d'arrebossat de morter de calç, que en trobar-se deteriorat permet veure el parament de pedra. La façana principal està acabada amb maó modern vist. El ràfec és amb cabirons a la part antiga i amb bigues de formigó a la reconstruïda.

Antigament es coneixia com a Mas Pla. És una masoveria del Ricart.