Cal Monjo
Taradell

Camí de Cal Monjo

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Cal Monjo és una masia construïda al segle XIX. És de planta rectangular i s'estructura en quatre crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa simètricament segons quatre eixos d'obertures d'arc pla ceràmic, amb el finestral de l'eix central amb sortida a un balcó de baranes forjades. A la resta de façanes hi ha poques obertures, totes de la mateixa tipologia. Al voltant de la casa s'hi adossen diversos cossos annexes, tots ells d'un sol nivell d'alçat. El tractament exterior dels murs és la pedra vista. El ràfec està acabat amb cabirons.