La Bora Fosca
Tavertet

A la solella de la Bora Fosca, a la riba dreta del torrent.

Una bona part de les estalactites foren destruïdes.
    La cova és tancada per una porta; per visitar-la cal demanar les claus a la propietat.
    Virginia Cepero González

La Bora Fosca és una famosa i concorreguda cova, situada a la solella homònima, a la riba dreta del torrent de la Feu.

Presenta diverses galeries i un llarg corredor de 100 m de llargària, que destaquen per la formació de magnífiques estalactites i concrecions calcàries.

El seu recorregut té diversos trams d’accés molt dificultós.

Va ser objecte d’actes vandàlics per tal d’extreure estalactites, fet pel qual es va tancar el seu accés.

BORRÀS, J.; MIÑARRO, J. Mª.; TALAVERA, F. (1982) ”El Baix Empordà, el Gironès, la Selva, l'Osona, el Vallès Oriental i el Maresme.” Catàleg Espeleològic de Catalunya, vol.6. Barcelona: Ed Políglota.

GRUP ESPELEOLÒGIC DE MOLLET (1978) ”Sobre las cavidades de la Zona II (Tavertet) de la Operación Collsacabra”. Exploracions, 2. Barcelona: Grup Geogràfic de Gràcia.

RUBINAT, M. (2003) “Sistema de la Bora Fosca”. EspeleoCat, núm. 3. Barcelona: Federació Catalana d'Espeleologia.