La Bleda
Castellfollit del Boix

Plana Gran. Oest de Grevalosa
    Des de Can Regordosa de Grevalosa, seguir pel camí sud

Interior enderrocat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La Bleda és un mas situat l’oest de Castellfollit del Boix. És un edifici d’origen contemporani construït l’any 1857 segon indica la llinda del portal d’accés. Es tracta d’un cos de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a llevant. Consta de planta baixa, pis i golfes. El frontis presenta una composició simètrica amb dues obertures per planta. A la planta baixa s’obra el portal d’accés amb llinda de pedra amb l’any 1857 gravat. A excepció de la finestra de la planta baixa, la resta de les finestres del frontis conserven la llinda de pedra i les del primer pis l’ampit. A la façana de tramuntana s’obren tres finestres amb llinda de pedra, una per planta, situades a l’extrem dret de la façana. En aquest punt, s’hi adossa un volum de planta rectangular amb la coberta a una vessant amb una finestra amb llinda de fusta a l’alçada del primer pis de la façana de llevant. A la façana de ponent hi ha una porta d’accés tapiada amb maons i una finestra a nivell de golfes. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa amb les cantonades de pedra ben escairada.