La Bisbal
Aiguafreda

Camí d'Avencó
    Després del pont de la Bisbal, pel primer camí a l'esquerra

Els murs de xaloc i gregal presenten deficiències estructurals i estan parcialment coberts d'heura.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

La Bisbal és una masia construïda vers el segle XIX. Es troba en estat ruïnós, tot i que s'ha habilitat de forma precària com a vivenda temporal. Conserva els murs perimetrals de certa alçada, que apunten a que constava de planta baixa i pis. S'ha cobert amb teulada d'uralita i s'ha adaptat com a habitatge amb un pati interior frontal. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, parcialment revestits en alguns trams, i carreus a les cantonades. Davant de la façana de tramuntana hi ha el pou antic.

La Bisbal és una casa que va construir-se per complir les funcions de masoveria del mas Serra de l'Arca. En el Llibre de Recanació de l'any 1850 hi consten entre les possessions del mas Serra de l'Arca la casa de "la Bisbal" i "Can Serra".