Jardins del Castell i de la Rectoria
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  C/ Església; Pl. de l'Església
  Emplaçament
  Part alta del nucli urbà de la vila

  Coordenades:

  41.4179
  1.92262
  409965
  4585710
  Número de fitxa
  08072-64
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1960
  Estat de conservació
  Dolent
  El desús ha provocat el creixement de vegetació sense control i la mort d'algun arbre. La caiguda d'un d'aquests arbres ha tirat la porta d'entrada i part del mur.
  Protecció
  Legal
  Catàleg Municipal, 2005, núm. 65
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Arquebisbat de Barcelona. C/ Bisbe, 5. Barcelona
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Jardí urbà emplaçat al bell mig del barri històric de la part alta de la vila. Resta dividit en dues parts pel carrer de l'Església, de manera que queden uns 700 m2 a la banda nord i uns 450 m2 al costat del casal de Santa Magdalena. La part de la banda nord està suportada per un mur de pedra molera, i hi ha diferents escales a l'interior per salvar el desnivell, murs de pedra, bancs d'obra a l'ombra d'arbres, un petit indret amb un estany i una majòlica amb la imatge de la Mare de Déu de Montserrat.

  Durant segles, des del XIV, si més no, i fins al XX, el lloc on actualment se situen els jardins hi era emplaçat bona part de les dependències del castell de Corbera. Arran l'enderrocament definitiu del castell el 1714 i la posterior retirada de runes, l'ampli espai esdevingué urbanitzat i enjardinat, de manera que va passar a ser, la major part, verd privat del casal de Santa Magdalena i de la rectoria de la parròquia de Santa Maria i, una part menor, vial.

  GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.