Jardí de les Palmeres, Parc de les Palmeres
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Part alta del nucli urbà
  Emplaçament
  Entre els carrers Raval i del Carme

  Coordenades:

  41.41661
  1.92034
  409772
  4585569
  Número de fitxa
  08072-62
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Contemporani
  Neoclàssic
  Romàntic
  Segle
  XX
  Josep M. Riera (rehabilitació)
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Catàleg Municipal, 2005, núm. 63
  Accés
  Fàcil
  Lúdic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Corbera de Llobregat. C/ la Pau, 5. Corbera de Llobregat
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Jardí urbà o parc amb característiques entre clàssic i romàntic. Disposa de tres accessos: pel carrer Raval, pel carrer del Carme i per la prolongació del carrer del Carme. Té un considerable desnivell que se salva mitjançant camins en pendent. Conté un mirador format per un espai circular amb baranes i columnes dòriques que sostenen una cúpula revestida de teules de ceràmica esmaltada. També té un petit escenari que permet la celebració de diferents tipus d'espectacles, i un espai habilitat pels jocs infantils. Hi ha abundant vegetació, amb les següents espècies: palmeres (phoenix canariensis, phoenix dactilifera, washingtonia filifera), coníferes (abies masjoarmi, cedre de l'Himàlaia o cedrus deodara, cupressus maccrocarpa, xiprer de lambert, pinus pinea, taxus baccata), fulla persistent (eucaliptus globulus, quercus ilex, ilex aquifolium) i fulla caduca (acer negundo, alnus glutinosa, catalpa bignonioides, cercis siliquastemun), entre d'altres.

  Abans de ser municipals, els jardins pertanyien a la finca coneguda com a cal Suís, de manera que antigament havien estat denominats com a «Jardins de Cal Suís». El 1986 l'Ajuntament de Corbera va comprar els terrenys, la casa va ser enderrocada a causa d'un expedient de ruïna i es va acabar d'eliminar totalment mitjançant l'execució del projecte d'urbanització el 1988. El 1987 van ser inaugurats els jardins rehabilitats i munipalitzats. Es conserven diferents elements ornamentals provinents de l'antiga finca.

  RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.