Jaciment paleontològic de Lavern
Subirats

Jaciment paleontològic
    Cenozoic
    Neògen
    Lluís Rius Font, Diputació de Barcelona

Jaciment paleontològic de fauna marina situat entre l'Estació de RENFE de Subirats i l'Autopista A-7, en un marge del camí ral de l'estació, dins d'un camp de conreu. El jaciment presenta una successió abundant de fauna marina del Miocè. Aquest aflorament permet un major coneixement de les condicions ecològiques i sedimentaries de l'anomenat complex marí i de transició.

El jaciment fossilífer forma part de la literatura clàssica de la recerca paleontològica del Vallès-Penedès.

BATLLORI, Jordi (1995): "Gasterópodos del Mioceno medio marino del Alt Penedès (Catalunya)". Tesis doctoral, Universitat de Barcelona. MAURETA,J i THOS, S. (1881): "Descripción física geológica y minera de la provincia de Barcelona". Mem. Comm. Mapa Geol. Esp. 487p. VEZIAN,A. (1856): "Du terrain post-Pyrènèen des environs de Barcelona et de ses rapports avec les formations correspondantes du bassin de la Méditerranée." Montpeller, 50p.