Jaciment paleontològic de Can Maristany
Subirats

Jaciment paleontològic
    Cenozoic
    Neògen
    Lluís Rius Font, Diputació de Barcelona

L'aflorament situat en el marge esquerra de l'autopista A-7 en sentit Barcelona, a cent vint metres de la carretera de Sant Pere de Lavern a Sant Sebastià dels Gorgs. El jaciment presenta una successió abundant de fauna del Miocè marí, rica en malacofauna, foraminífers i ostràcodes. Aquest aflorament permet un major coneixement de les condicions ecològiques de l'anomenat complex marí i de transició.

.

Aflorament proper al jaciment paleontològic de Lavern, el qual fou estudiat per Vezian (1856) i Mauretha, J. y Thos, S, (1881). Localitzat per Jordi Batllori i publicat en la seva tesi doctoral.

BATLLORI, Jordi (1995): "Gasterópodos del Mioceno medio marino del Alt Penedès (Catalunya)". Tesis doctoral, Universitat de Barcelona.