Jaciment paleontològic de l'Arumí
Folgueroles

Solell de l’Arumí
    Emplaçament
    A la banda de llevant del terme municipal, a la vessant de migdia del Puigcastellet, damunt del mas de l’Arumí

41.93428
    2.33651
    444995
    4642692
    08083 - 65
    Jaciment paleontològic
    Cenozoic
    Paleògen
    Zona molt erosionada.
    BPU-AEA. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    CCAA 13039
    Científic/Cultural
    Adriana Geladó Prat

Jaciment paleontològic d’orígen marí, format per margues de color blavós i d’aspecte sorrenc amb abundància de restes fòssils. En concret, l’associació faunística documentada en aquest jaciment fou la següent: Retropluma eocenica folgarolensis, Schizaster leymerici, Coleopleurus coronallis, Spondylus biffrons i Colneptunus hungaricus. Presenta una cronologia establerta dins de l’era geològica del Cenozoic, en concret dins del període del Paleogen, a l’època de l’Eocè mitjà i dins de l’estatge faunístic del Lutecià (entre 47,8 i 41,2 milions d’anys).

Els materials estan dipositats al Museu de Geologia del Seminari de Barcelona.

NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació PAP.03.