Jaciment paleontològic d'Avinyó 2
Avinyó

si, CC.AA.
    Sense accés
    Societat avinyonenca
    Marc Cucurella Pinilla

Jaciment d'origen marí, del Terciari superior (Bartonià). És resultat de la sedimentació en un ambient marí somer. No aflora en cap punt conegut del municipi, sinó que es troba sota els materials terciaris. Està format per margues blaves amb alt contingut en fòssils de equinoïdeus, bivalves, gasteròpodes i crustacis.

Aquests materials es troben dipositats en l'Institut Català de Paleontologia, a Sabadell.

Aquests objectes fòssils d'invertebrats són producte d'una prospecció de camp i en cap cas va motivar una intervenció o excavació sistemàtica. Cal assenyalar que el material és de dubtosa procedència i no es pot assegurar que procedeixi d'aquesta zona.

- CHECA SOLER, L.; CASANOVAS CLADELLAS, M. L. (1989). "El Eoceno español: los yacimientos y sus faunas". A Paleontologia i Evolució, núm. 23. Sabadell. Pp. 17-39. Diputació de Barcelona. - Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. (08-11-1989), núm. 1216, Generalitat de Catalunya, Barcelona.