Jaciment del Mas Pasqualí

Al sud/sud-oest de la serra on limiten els termes municipals de Sitges i Sant Pere de Ribes

IIIaC-IaC
    Les estructures del jaciment requereixen una important i urgent actuació de restauració.
    BCIL. Catàleg del P.C.C. (24.7.1991, DOGC 1473)
    Sara Simon Vilardaga

En una zona semiurbanitzada de la urbanització Els Cards, anomenada el cim del Puig de la Coma Roja, es va recollir un conjunt reduït de material, entre el que trobem ceràmica de vernís negre, ceràmica a mà, ibèrica, àmfora púnico-ebusitana i itàl·lica. No és visible cap estructura; a més, la zona es troba molt plena de runa i vegetació.

El jaciment va ser descobert per Magí Miret. No s'ha realitzat cap excavació arqueològica. Els materials d'aquest jaciment estan dipositats a la Bibioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

DDAA. "Sitges fa 2000 anys", Sitges.
    MIRET, M. (1983) "Cronologia i anàlisi del poblament ibèric a la zona oriental de la comarca del Garraf. Barcelona". Tesina de llicenciatura. Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.
    MIRET, J. FONTS, C. (1984) Fitxa 21/402 de la Carta Arqueològica (CCAA). Revisió de 2002.