Jaciment del Carrer de Santa Magdalena Vilafranca del Penedès

Carrer de Santa Magdalena, a 200 m del Portal de la Font

IX-XIV
es manté soterrat per sota d'edificis moderns.
Pla d'ordenació urbanística municipal de 2003
Diversos propietaris
Jordi Montlló Bolart

Durant unes obres, un obrer va trobar restes humanes que va entregar al senyor P. Giró, un cop la rasa ja estava tapada. Es tracta de dos cranis, dues mandíbules i dos ossos indeterminats.

Troballes realitzades durant unes obres de telefònica. P. Giró, associava les troballes als sepulcres de fossa, però sembla que l'existència d'una via romana amb pervivència medieval (Strata Francisca) i l'existència d'una possible capella sota l'advocació a Santa Magdalena, fan pensar en una cronologia medieval.

Carta Arqueològica de l'Alt Penedès: Vilafranca del Penedès. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya.
GIRÓ, P. (1978). Quaderns de camp, vol. 9. 1969-78. Inèdit.
ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.