Jaciment de la Serra
Sant Pere de Ribes

-V / -I
    El jaciment ha pogut quedar afectat per la construcció d'un celler.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

En una camp de garrofers entre la masia de la Serra i Can Parici es van recollir en superfície diversos fragments de ceràmica ibèrica: kylix, ceràmica de vernís negre, àmfores, ceràmica ibèrica pintada i ceràmica ibèrica comuna. Durant la revisió de la Carta Arqueològica es va localitzar material ceràmic en superfície a l'est de la masia de la Serra. El material consisteix en una nansa d'àmfora ibèrica, ceràmica comuna ibèrica i àmfora itàlica. També es documenta un rocallís utilitzat com a bassa, que presenta dos retalls rectangulars units per un reguerot.

Va ser descobert l'any 1979 per Magí Miret.