Jaciment de la Cova Tapada
El Bruc

En el camí d'El Bruc a Coll de Guirló, pel Torrent de la Diablera, prop la font de l'Home Mort.

Edats dels Metalls
    BCIL (NNSS 25/03/1992; Pla Especial Montserrat 16/02/1988)
    Gemma Estrada i Planell i Xavier Rota i Boada

Cova situada al costat est de la roca on reposa el Megàlit de la Cova Tapada. Inicialment era tota tapada de roques i d'aquí li prové el seu nom.

Hi ha certa confussió en la localització d'aquesta cova confonent sovint la seva localització amb l'anomenat jaciment de la "Bauma". Es troba dins una zona d'interès arqueològic senyalitzada pel Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Cova amb funció d'enterrament. A inicis del segle XX Joan Maria Casas de Müller va excavar la Cova Tapada trobant, segons la seva memòria inèdita, ossos d'animals, un esquelet d'un isard, diversos vasos fragmentats, un punxó d'os fragmentat, 6 cranis humans que estaven en relatiu bon estat de conservació, a excepció de les mandíbules inferiors que no n'aparegué cap. En total es van comptabilitzar la presència de 25 individus. No va aparèixer cap element metàl·lic i tan sols 2 rascadors dubtosos.

CASAS DE MÜLLER, Joan Maria. Prehistòria montserratina. Descripció d'excavacions al Nord i Centre de la muntanya. Treball inèdit.
    ESTRADA I PLANELL, Gemma (1991). El Bruc: El medi, la història, l'art. PAM.
    LAUDO, Susana. Inventari del patrimoni cultural del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.