Jaciment de Can Just
Santa Eulàlia de Ronçana

  Vallès Oriental
  Fondo de Cal Roig

  Coordenades:

  41.6538
  2.23701
  436469
  4611620
  Número de fitxa
  08248 - 39
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Antic
  Romà
  Segle
  -III / -II
  Estat de conservació
  Dolent
  Podria haver quedat destruït per les obres que s'han fet en aquest indret.
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  CCAA 2124
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08248A006000390000YG
  Autoria de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

  A l'entorn de la masia de Can Just s'hi va localitzar material en superfície datable del període romà. En concret, es van trobar fragments d'opus testaceum, dòlium, escòria de ferro, tègula, àmfora, pesos de teler i ceràmica comuna romana i terra sigilata sudgàl·lica i hispànica. Tenim notícies que durant la construcció d'una casa nova en aquest indret es va documentar ceràmica romana i ceràmica de Veraza en els marges del galliner de la masia.

  La primera referència a la troballa la va fer Josep Estrada, i va ser Emili Ramon qui va documentar el material trobat durant la construcció d'una casa nova.

  BOSCH, J. (1985). "Els primers pagesos del Neolític", Els orígens del Vallès Oriental: introducció a l'arqueologia de la comarca. Granollers: Museu de Granollers.
  ESTRADA, J.; VILLARONGA, L. (1967). "La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona)", Ampúrias. Barcelona: Institut de Prehistòria i Arqueologia de la Diputació de Barcelona.
  Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.