Jaciment de Can Giralt
Sant Pere de Ribes

-III / II
    La zona ha estat urbanitzada.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Als vessants de l'elevació on es troba situat el nucli del Palou es van recollir fragments de ceràmica sigil·lata itàlica, àmfora, ceràmica ibèrica comuna i ceràmica comuna romana, tal i com consta a la Carta Arqueològica. D'altra banda, en una rasa oberta prop de la masia de Can Giralt s'hi va trobar un coll d'àmfora romana. En motiu de l'urbanització de la zona de la Vinya d'en Galona - Sector dels Costarets, propera a Palou, només es van documentar material superficial rodat, possiblement provinent de Can Giralt.

També conegut com Els Costarets.

Va ser descobert per Pere Giró.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Sant Pere de Ribes (Garraf). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
    MIRET, J.; MAYORAL, F. (1983). Memòria dels treballs duts a terme a la Vinya d'en Galona- Sector dels Costerets. Direcció General de Patrimoni. Generalitat de Catalunya.