Jaciment de Can Cabot
Santa Eulàlia de Ronçana

  Vallès Oriental
  Al sud de la masia de Can Cabot de la Vall

  Coordenades:

  41.63721
  2.20903
  434123
  4609799
  Número de fitxa
  08248 - 34
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Antic
  Romà
  Segle
  I-II
  Estat de conservació
  Dolent
  Podria estar destruït a causa del treball agrícola que s'hi practica.
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  CCAA 2119
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  08248A014000370000YE
  Autoria de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

  En el marge d'un camp a migdia de la masia de Can Cabot de la Vall s'hi va localitzar material en superfície que apunta a l'existència d'una vil·la romana en aquest indret. La troballa va consistir en un paviment d'opus testaceum seccionat, a més de material en superfície: terra sigillata clara, àmfora, tègula, ceràmica reduïda romana i dolium. Durant la revisió de la Carta Arqueològica, s'hi va trobar abundant material en superfície, especialment de ceràmica comuna, pivots, nanses d'àmfora, etc.

  En aquest indret s'hi va fer una cata sense permís. En motiu de la revisió de la Carta Arqueològica de l'any 1992, els masovers van informar que uns buscadors furtius de metall van trobar-hi una quantitat important de monedes, de les quals se'n desconeix la ubicació.

  Va ser documentat l'any 1954 per Josep Estrada.

  ESTRADA, J.; VILLARONGA, L. (1967). "La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona)", Ampúrias. Barcelona: Institut de Prehistòria i Arqueologia de la Diputació de Barcelona.
  Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.