Indicador de ferrer a cal Dalmau o cal Sereno
Moià

Renaixement
    XVI
    Si, IPA ACCN 16730
    Cristina Casinos

Indicador de pedra esculpit en alt relleu d'uns 40 x 30 cm. Es troba a l'edifici conegut com a cal Dalmau o cal Sereno. Servia com a indicador d'un establiment de ferrer.
    A l'interior d'un templet columnat amb frontó decorat amb motius vegetals i florals, es veu l'enclusa, una ferradura, unes tenalles, martell, botavant, a part d'altres guarniments d'animal de bast. Aquest elements es troben disposats sobre un fons en forma de pell d'animal.
    Sota el indicador hi ha la inscripció: " IOHAN ALOY MVCXVI ".

A l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya és denominat: Indicador de ferrer. Relleu de cal Dalmau o cal Sereno.

El carrer on es troba aquest indicador està en el camí cap a Manresa i Vic (el cami ral). No és d'estranyar la presència de ferrers.
    Podria atribuir-se als escultors Rubió.

Serra i Coma, R (1992); Servei del Patrimoni Arquitectònic. Barcelona.