Imatge de la Pietat
Viladecavalls

Realisme
    Venanci Vallmitjana
    Bisbat de Terrassa. C/ Església 16, 2 º 3 ª. 08221 Terrassa
    Marta Lloret Blackburn

Escultura situada en lateral de l'església de Sant Martí de Sorbet, dins d'una fornícula. És feta de fusta policromada i és de dimensions reduïdes. Representa l'escena de la Pietat, amb la figura de la Verge asseguda amb el cos de Crist mort sobre la falda. Destaca especialment el tractament de la roba i la gran expressivitat dels seus rostres. Al fons destacada una creu de fusta.

La Pietat és obra de l'artista Venanci Vallmitjana, pintor realista que va treballar al tombant del segle XIX i XX. La seva obra s'emmarca dins el Naturalisme Realista a Catalunya. Entre d'altres obres, és l'autor, junt amb el seu germà, del grup escultòric de la cascada del Parc de la Ciutadella de Barcelona.

BARÓ, R. (1999). Quaderns d'Història de Viladecavalls VI: Història de la Parròquia. Viladecavalls: Ajuntament de Viladecavalls.