Hostal de l'Arengada
Sant Martí de Tous

Pla de la Pineda. Al nord-est del nucli urbà.
    Carretera d'Igualada a Santa Coloma de Queralt, km 4.

Núria Cabañas

L'hostal de l'Arengada es troba situat al peu de la carretera d'Igualada a Santa Coloma de Queralt. És un edifici de planta rectangular amb la coberta a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana principal. Consta de planta baixa i primer pis. El frontis, orientat a migdia, té una porta d'accés d'arc pla arrebossat i dues finestres a la planta baixa i al pis quatre finestres d'arc pla arrebossat. Davant aquesta façana hi ha un pati tancat per un baluard amb l'accés a ponent. A la façana de llevant se li adossa un porxo amb arcades d'arc de mig punt que alhora és la terrassa del primer pis. La façana de tramuntana té tres finestres d'arc pla arrebossat al primer pis i la façana de ponent una. Tots els murs es troben arrebossats amb ciment i pintats.

Actualment totes les obertures estan tapiades amb totxo.

Era l'hostal de l'antic camí ral que anava cap a Igualada. Actualment és propietat de la Pineda.