Hort del Nanjo
Santa Maria d'Oló

Carrer de Sant Jordi. Nucli antic d'Oló (Dalt del Poble)

Jordi Piñero Subirana

Hort urbà emplaçat a Dalt del Poble que és representatiu dels molts que hi havia a Oló, ja que antigament cada casa tenia el seu hort particular, que solia estar regat mitjançant una cisterna que recollia les aigües pluvials. Aquest hort ocupa una superfície modesta al costat de la casa de Cal Ferrer i molt a prop de cal Nanjo, que es troba a l'altra banda del carrer. L'hort és regat amb les aigües que venen canalitzades des de la teulada de cal Nanjo, passant per sota el carrer i emmagatzemades en una cisterna que està aixoplugada sota un cobert. Antigament en aquest sector hi havia una ferreria (la casa del costat és cal Ferrer) i encara s'hi troben mostres d'escòria. En aquesta zona, entre les cases de cal Ferrer, cal Xola, la Caseta d'en Ruvís i cal Puigneró, hi havia més horts de diferents propietaris. Es trobaven entre la part posterior de les cases i la muralla.

Informació facilitada per Josep Canamasas Güell